Genel Sekreter Aydoğdu, “En Çok Enerji Harcayan Meslek İtfaiye’dir”

Genel Sekreter Aydoğdu, “En Çok Enerji Harcayan Meslek İtfaiye’dir”

Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Sekreteri Halil Aydoğdu ve Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Çakar, 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı hazırlıklarına devam ediyor.

Hazırlıklar kapsamında sendika üyelerini ziyaret eden Genel Sekreter Aydoğdu ve Genel Başkan Yardımcısı Çakar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Batıkent İtfaiye İstasyonunu ziyaret etti.

Batıkent İtfaiye İstasyonunda Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karaköse tarafından karşılanan Aydoğdu ve Çakar görev başındaki itfaiye erleri ile sohbet etti.

İtfaiye teşkilatının sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Aydoğdu, “Ziyaretlerimiz kapsamında bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Batıkent İtfaiye İstasyonunu ziyaret ettik. Sorunların çözümü kapsamında sendikamızın Genel Başkan Yardımcılarını bölgesel olarak dağıtmıştık. Eskişehir’de de 2 adet Genel Başkan Yardımcımız mevcut. Bunlardan birisi de Genel Başkan Yardımcımız Hasan Karaköse başkanımızdır. İtfaiye teşkilatının sorunlarını çok iyi bilmekteyiz. İtfaiyeciliğin Meslek Lisesi, Yüksekokulu, Üniversitesi var. Hatta Ulusal Meslek Standartlarında bile yapılan değişiklik ile meslek standartları belirlendi.  Ama,  İtfaiyecilik hala meslek olarak kabul görülmüyor. İtfaiyeciler en çok enerji harcayan mesleklerden biri  (resmiyette kabul görmese de ) olarak bilinse de, yönetmeliklerde ve toplu iş sözleşmelerinde yazmasına rağmen sıcak yemek İstihkakı birçok belediyede verilmemekte, itfaiyeciler ellerinde sefer tasları ile mesaiye gidip-gelmektedir. Mesaiye gidiş ve dönüşlerde görev yaptığı kurum tarafından işletilen ulaşım vasıtalarından tam ücret ödeyerek yararlanmaktadır. Bu ve bunun gibi sorunların çözümü noktasında var gücümüzle hep birlikte çalışacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karaköse, “Genel Sekreterimize ve Genel Başkan Yardımcımıza ziyaretlerinden dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sendikamız ve arkadaşlarımız ile birlikte her sorunun üstesinden gelmek adına çalışma yapacağız. İtfaiye teşkilatının sorunları konusunda gerekli çalışmayı hep birlikte yapmalıyız” dedi.

 


Paylaş