“Bu Birlikteliği Yıkamayacaksınız”

“Bu Birlikteliği Yıkamayacaksınız”

Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Ankara’da Toplandı.

Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Merkez Yönetimi, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri Ankara’da bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 2/2290 esas numaralı kanun teklifine, başlangıçta tasarıda olmamasına rağmen şark kurnazlığı ile yine %1 sendikal barajı eklenen ve komisyondan geçerek Meclis Genel Kuruluna gönderilmesi sonrasında Genel Merkez Yönetimi, Disiplin ve Denetleme Kurulu Üyeleri bir araya gelerek değerlendirme yaptı.

Daha önce defalarca kez hukuksuzluğu ve anayasaya aykırılığı tespit olunan bir düzenlemeyi şark kurnazlığı içinde tekrar diriltmeye çalışmak hangi aklın ürünüdür? Diyen Genel Merkez Yönetimi; “Memur Sen ve Kamu Sen tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi vekilleri aracılığı ile eklenen teklif, Genel Kuruldan geçerse gerek Danıştay’ın, gerek AYM’nin kararları ile sabit olan bu hukuksuzluk yeniden uygulama alanı bulacaktır. Burada amaçlananın ne olduğunu biliyoruz. Bu çaba özellikle yetkili sendikanın üye kayıplarını korumaya yönelik bir savunma mekanizmasıdır. Üyelerimiz ve tüm kamuoyu bilsin ki biz Hürriyetçi Yerel-Sen olarak bu düzenlemeyi yakından takip edeceğiz. Her türlü hukuki çarelere başvurarak bu garabet uygulamanın tekrar uygulanmasını engelleyeceğiz. Biz şuanda daha güçlüyüz ve kenetlendik. %1 değil adınız gibi %3,5 dahi yapsanız bu birlikteliği yok edemeyeceksiniz” dedi.

 

 

Share